Zo verdween de fijnste ‘flexwerkplek’ uit hartje Tilburg

Het is rond de klok van vijf als ik het bezoekerspasje van Interpolis weer inlever bij de receptie. In dit gebouw aan de Spoorlaan werk ik sinds mijn bestaan als freelance tekstschrijver gemiddeld een keer per week, dankzij het concept Seats2Meet: de flexibele werkplek voor zelfstandigen die inmiddels in heel veel steden te vinden is. Ook Interpolis heeft dus zo’n flexibele werkplek, waarmee ze zelfstandigen uit de regio een kans biedt om middenin het centrum te werken en gelijkgestemden te ontmoeten. Terwijl ik de uitgang in mijn vizier heb en koers wil zetten naar het centraal station, hoor ik de receptioniste zeggen: 

 

“Carline, er is trouwens nog iets dat ik je moet vertellen.” In de eerste plaats ben ik verbaasd dat ze mijn naam zo goed weet en zonder tussenkomst van de ‘o’ uitspreekt. Ok, bij binnenkomst geldt hier weliswaar een legitimatieplicht, maar misschien kom ik toch vaker bij deze flexwerkplek dan die ene keer per week. Verder ben ik vooral benieuwd naar de inhoud van de boodschap die deze receptioniste met me wil delen. Het nieuws komt voor mij onverwacht en is dat met het in gang treden van de AVG privacywetgeving ook weer helemaal niet: met het oog op de privacy vindt Interpolis het niet langer logisch mensen van buitenaf tussen haar eigen mensen te laten werken. Alhoewel ik niet het idee heb tijdens mijn werk ooit bedrijfsgevoelige informatie van Interpolis opgepikt te hebben, begrijp ik de overweging natuurlijk wel. En dat betekent dat een hele fijne werkplek middenin het centrum van Tilburg verdwijnt. Wat ik vooral fijn vond aan de plek was de rust die het uitstraalde en tegelijkertijd de mogelijkheid om met anderen over het werk te praten. Dat maakt dat ik reikhalzend uitkijk naar de opening van de Lochal in de Spoorzone, die voor december gepland staat.  

 

Maar het allermooiste, bedenk ik me in de bus terug naar huis, zou natuurlijk een werkplek met andere zelfstandigen in mijn woonplaats Kaatsheuvel zijn. Vooruit, Waalwijk mag ook. De aller slimste manier om dat voor elkaar te krijgen, is denk ik zelf de kar te trekken. Een goed idee wat mij betreft, dat ik de komende tijd graag bij anderen ga polsen.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Jantien (donderdag, 30 mei 2019 09:37)

  Vandaag noodgedwongen op zoek gegaan naar een flexplek in Kaatsheuvel/Waalwijk. Het NH hotel, tipte iemand me. Nou, dat viel tegen. 2 bureautafels met elk 4 bureaustoelen. Goede stoelen, weliswaar, maar in de lobby, direct naast de uitgang. No way dat ik daar met een gerust hart mijn laptop laat staan als ik even naar het toilet moet.
  In mijn zoektocht naar een flexplek in deze buurt, kwam ik op je site terecht. Ik hoor graag als je een mooie plek hebt gevonden of zelf een initiatief start. Interesse is er zeker!
  Ik heb je een linkverzoek gestuurd.
  Tot ziens!

 • #2

  Carline (donderdag, 30 mei 2019 13:41)

  Hoi Jantien! Het vinden van een geschikte flexwerkplek die écht je eisen tegemoet komt, is inderdaad lastig. Regelmatig loop ik toch net tegen een aspect aan dat minder prettig voor mij werkt. Het NH Hotel vind ik trouwens, in deze regio, één van de fijnste plekken. Je hoeft niet perse in de lobby te gaan zitten, maar kunt ook in de brasserie terecht. Dat klinkt rumoerig, maar dat valt echt mee. Verder zijn in Tilburg een aantal mogelijkheden en in Waalwijk heb je bijvoorbeeld Atelier Winterdijk. De Lochal in Tilburg werkt prettig, maar voor de Carrousel bij Interpolis heb ik nog geen echte vervanger gevonden.

 • #3

  Jantien (vrijdag, 31 mei 2019 21:48)

  Dankjewel! Die tips ga ik zeker meenemen!