Wat de koffieochtenden voor tekstschrijvers uit Tilburg waardevol maakt

Het was een collega tekstschrijfster die me er attent op maakte: de start van een koffieochtend, speciaal voor tekstschrijvers uit de regio Tilburg. Een bijeenkomst waar ervaringen gedeeld worden en waar je nieuwe inzichten op zou doen. Op dat moment moet ik een maand of vier voor mijn eigen bedrijf aan het werk zijn geweest. Het duurde niet lang voordat ik me had aangemeld voor deze bijeenkomst, die iedere vier weken op woensdagochtend wordt gehouden.

Kwamen we aanvankelijk samen in het centrum van Tilburg, al snel weken we uit naar een locatie in Goirle. Zoals de foto al laat zien, is de belangstelling voor de bijeenkomsten groot en nemen we als groep redelijk wat ruimte in.

Voor mij zit de meerwaarde op een aantal fronten. Allereerst is er de ontmoeting met mensen uit mijn eigen vakgebied. Als eenpitter onderhoud ik graag contact met mensen die tegen dezelfde vragen aan kunnen lopen als ik. De bijeenkomsten van Tekstnet zijn daar de perfecte manier voor. Inmiddels heb ik met meerdere mensen die ik via Tekstnet heb leren kennen, regelmatig contact. Dat leidt tot een prettige wisselwerking en zelfs tot samenwerkingen. Ook heb ik nu meer tekstschrijvers leren kennen aan wie ik een schrijfklus kan uitbesteden die mij minder goed ligt.

De koffiebijeenkomsten zijn gelukkig veel meer dan een terugkerende ontmoeting. Karien Vissers organiseert de bijeenkomsten en doet dat met een doordacht plan. Iedere bijeenkomst stelt ze een thema centraal, op basis van onderwerpen die wij als bezoekers van de koffieochtenden eerder voorbij hebben laten komen. Ze zorgt er zelfs voor dat de aftrap van iedere bijeenkomst er telkens anders uitziet.

Al pratende leerde ik ook de beroepsvereniging Tekstnet beter kennen. Ik koos voor een lidmaatschap en dat heeft me inmiddels een boeiend congres en enkele workshops opgeleverd. Workshops die dieper ingaan op het schrijven van blogs voor klanten en het maken van SEO-proof teksten. Ook waren er al workshops 
die onderwerpen behandelen zoals interviewgesprekken en sneller en beter beleid schrijven. Heel waardevol en betaalbaar. Via de reguliere weg betaal ik al snel vierhonderd euro voor deze cursusdagen, nu blijft het bedrag onder de honderd euro steken.  

Inmiddels valt mijn vaste vrije dag voortaan op woensdag en bezoek ik de bijeenkomsten niet meer. Daar ga ik in december iets aan proberen te doen. Voor iedere tekstschrijver die behoefte heeft aan een koffiebijeenkomst met inhoud: sluit vooral eens een keer aan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0