Het weekend waarin we alles nog mochten, is toch echt pas drie weken geleden

Precies drie weken geleden stonden we op het punt om naar Gent te vertrekken, mijn man en ik.  Daar zouden we samen een weekend blijven. De kinderen waren inmiddels ondergebracht en de rolkoffertjes lagen achterin de auto. Yes, het was ons gelukt om nog voor drie uur ’s middags de deur achter ons dicht te trekken. Want zoals mijn man al herhaaldelijk had gezegd, zou het wel fijn zijn om de files rond Antwerpen voor te zijn.

Maar dan, wat ik ook probeer, komt de sleutel niet meer uit het slot van de garagedeur. Hoe hard we om beurten ook ons best doen, met geen mogelijkheid krijgen we hem losgewrikt. Uiteindelijk besluiten we een bedrijf te bellen dat gespecialiseerd is in het oplossen van dit soort situaties. Waar we normaal gesproken niet de eerste de beste bovenaan de zoekresultaten van Google bellen (want, erg duur) maar ons eigen netwerk zouden aanspreken, willen we het probleem nu zo snel mogelijk oplossen en de auto instappen. Uiteindelijk doen we dat om half 5. Onderweg naar Gent, waar we een weekend genieten van al het fijns dat deze stad te bieden heeft.

Over op tijd zijn gesproken: al snel daarna sluiten onder andere de kroegen waar je zulke fijne speciaal biertjes kunt drinken de deuren. Net als in Nederland, voor onbepaalde tijd. Het weekendje weg lijkt nu al mijlenver achter ons te liggen.

Vanwege de maatregelen omtrent  het coronavirus bestaat onze vrije tijd nu vooral uit een blokje om, met de peuter oefenen op zijn kinderfiets en een balletje trappen op het veldje achter het huis. Dat doen we tussen ons werk door, waaraan we gelukkig allebei nog onze handen vol hebben. Kinderopvang is er voorlopig niet. Daarom wisselen we elkaar af, ik werk in de ochtend, hij in de middag. De dag erop kan dat weer andersom zijn, afhankelijk van de afspraken in onze agenda’s. Ons dagelijkse leven is van het ene op het andere moment vertraagd. Zou de sleutel nu niet meer uit het slot komen, dan is dat balen maar dan vinden we er wel iets op. De situatie hoeft niet à la minute te worden opgelost.

De datum op de rekening van de slotenspecialist die nog op het tafeltje in de gang ligt, levert het bewijs: het weekend waarin we alles nog mochten en konden, is toch echt pas drie weken geleden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0