Louwers Uitgevers

Houtskeletbouw, oppervlaktebehandeling, afdichtingtechnieken. Het zijn zomaar enkele termen die Clien voorbij hoort komen tijdens interviews voor Louwers Uitgeversorganisatie uit het Limburgse Weert. Die interviews verwerkt Clien tot artikelen voor Gevelbouw, een vakblad dat zes keer per jaar verschijnt. De lezers zijn architecten, ingenieurs, aannemers, gevelbouwers en toeleveranciers.

Onderwerpen uitdiepen waarover je in eerste instantie nog weinig denk te weten, maakt dit werk zo leuk. Sinds de eerste uitgave van 2018 schrijft Clien voor iedere editie vier tot zes artikelen en ze blijft kennis opdoen. Als tekstschrijver hoort ze nieuwe verhalen en verwerkt ze ingewikkelde materie tot prettig leesbare teksten. De gebouwen waarover Clien schrijft, ziet ze soms op een later moment terug tijdens een bezoek aan een stad of op het nieuws. Dan is de cirkel echt helemaal rond. 

In de zomer van 2018 vertelt bladmanager Dirk Mulder: "
Carline is nu al weer een jaar één van mijn tekstschrijfsters. Het is prettig om met haar samen te werken. Zij is flexibel inzetbaar en weet in de artikelen de extra noot te vinden die het verhaal goed leesbaar maakt. Zeker in deze specifieke markt heeft zij snel de juiste toon en taalschat gevonden om de expertise van de deelnemers te verwoorden. Ik ben van plan haar steeds meer in te zetten."